Sök
den 6 mars 2021 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
dec 22

Written by: SuperUser Account
2007-12-22 21:03 

 

 Hej i julstöket!

 Vi har lite svårt att hitta den riktiga julstämningen här i Stockholmsområdet med alla grå, fuktiga dagar. Den sista veckan har det i alla fall varit kallt och klara dagar men de är ju så korta! Man riktigt längtar efter lite snö för att det åtminstone skall bli lite ljusare. När det känns som mörkast är det dock alltid trevligt att gå in i växthuset med alla lampor, även om ljuset blir lite konstigt. Nästa års moderplantor står på tillväxt och vi har full sjå att rensa bort alla knoppar så att plantornas energi kan användas till att växa istället. Självklart klarar vi inte riktigt att ta bort alla blommor så en del får följa med hem och bli snittblommor istället och pigga upp lite i mörkret. Märkligt nog är det också många paulior som blommar hemma på fönsterkarmarna, trots ljusbristen.

 


P. bowkeri

P. bowkeri


P. petroselinifolium


Vi har nu fått hem årets fröer från Sydafrika. Det är många spännande nyheter och en hel del väntar nu på att få komma ner i jorden. Vi har drygt 100 olika arter i lager! Har man tillgång till extra ljus är det här en utmärkt tid på året att så. De vinterväxande sorterna kommer igång när det är naturligt för dem och de sommarväxande får en bra start så de hinner blomma redan första året. Vi skall själva så en massa palettblad också i år hade vi tänkt. De bör komma i jorden tidigt eftersom de är lite långsamma i starten, men tänk så fint det blir på altanen i sommar med alla vackra blad!


 


 


 Den tryckta katalogen kommer att skickas ut i början av januari men redan nu finns den för nedladdning på vår hemsida. Vi har också öppnat hemsidan för beställningar för säsongen 2008.


 

 Vi hoppas ni får en möjlighet till en stunds vila och avkoppling mitt i julstöket innan den riktiga vårsäsongen med allt pyssel med fröer, sticklingar och plantor sätter igång.

 

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt år önskar

  

Eva och Renée

Tags:

  

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter