Sök
den 26 november 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
Författare: SuperUser Account Skapad: 2007-12-22 20:19
ERA Gardens nyhetsbrev

 

 Hej!

 De sista dagarna har vi haft riktiga vårkänslor! Solen gör att temperaturen i växthuset går upp över 20 grader alldeles utan extra värme. Det känns som om både pelargonerna och vi har behov av lite ljus nu.

På gång Nu är det mycket på gång; om en dryg vecka påbörjar vi säsongens första leveranser och vi öppnar också upp butiken för säsongen. Den 27/2 slår vi upp dörrarna. Vi har öppet onsdag till fredag 10.00 – 15.00 och även lördag/söndag 1-2/3 mellan klockan 10.00 och 15.00 (adress och vägbeskrivning hittar du på hemsidan). Det är väldigt trångt i växthuset så vi hoppas på överseende. Ni är mer än hjärtligt välkomna att se hur vi har det i vårt nygamla växthus. Ett antal av geofyterna har gått upp i blom nu och många knoppar är på gång.

Den 6-9 mars är det dags för årets första trädgårdsmässa i Sollentuna. Vi hoppas att det blir som utlovat, en mässa med hög kvalité och...

Läs mer »

 

 Hej i julstöket!

 Vi har lite svårt att hitta den riktiga julstämningen här i Stockholmsområdet med alla grå, fuktiga dagar. Den sista veckan har det i alla fall varit kallt och klara dagar men de är ju så korta! Man riktigt längtar efter lite snö för att det åtminstone skall bli lite ljusare. När det känns som mörkast är det dock alltid trevligt att gå in i växthuset med alla lampor, även om ljuset blir lite konstigt. Nästa års moderplantor står på tillväxt och vi har full sjå att rensa bort alla knoppar så att plantornas energi kan användas till att växa istället. Självklart klarar vi inte riktigt att ta bort alla blommor så en del får följa med hem och bli snittblommor istället och pigga upp lite i mörkret. Märkligt nog är det också många paulior som blommar hemma på fönsterkarmarna, trots ljusbristen.

 

P. bowkeri

...

Läs mer »


 Skriv ut   

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter