Sök
den 26 november 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
Författare: SuperUser Account Skapad: 2007-12-22 20:19
ERA Gardens nyhetsbrev 

 

 

Hej!

 

Vintern närmar sig med stormsteg men än finns fortfarande hopp om några fina höstdagar. De där med sol och hög klar luft...

 

Vi tänkte pigga upp lite så här i slutet av säsongen med att ge 10:- i rabatt per stickling! Det finns många miniatyrer och några vildarter som vi inte har så ofta samt lite annat smått och gott. Leverans sker måndagen efter att vi mottagit din betalning så om du är lite snabb kan de vara framme hos dig i nästa vecka. Klicka här för att att se en lista med vad vi har och för att beställa. Leveranser sker så länge vädret tillåter och vi har sticklingar kvar.

 

Vi vill passa på och tacka för i år och önska välkommen åter. Vi räknar med att ha nästa års sortiment...

Läs mer »

 

 

Hej!

Vad skönt det är att i alla fall lite värme har kommit tillbaka! Nu är det mycket att göra i trädgården och även på balkonger och terrasser. Det är snart dags att låta de pelargoner som står kvar inne att flytta ut på sommarlov! Nu och fram till midsommar har pelargonerna sin absolut bästa tillväxttid så glöm inte att ge dem lite mat också! Bäst är det att ge näring vid varje vattning men då i lite lägre dos än om du ger dem en gång i veckan. Lättare att komma ihåg varje gång också… Håll utkik efter bladlöss! Bladlössen bekämpas enklast och billigast med såpvatten (se recept nedan).

 

För att få igång sticklingarna ordentligt är det bra att ge dem en extra dos kväve. Nässelvatten är alldeles utmärkt och används helst som bladgödsling eftersom växterna tar upp näringen snabbare via bladen. Spruta inte i stark sol och låt bladen torka ordentligt innan de utsätts för solljuset. (Se recept nedan.) Du kan också vattna ut lösningen om du tycker det är mer praktiskt och givetvis fungerar det lika bra på andra växter.

...

Läs mer »

 

 

Hej!

Vilket härligt väder vi har! Det känns riktigt som sommar i växthuset och det är lätt att luras att ställa ut sina plantor redan nu men fortfarande har vi riktigt kalla nätter här på mälaröarna, faktiskt flera minusgrader de senaste nätterna.

 

Ännu är det ett antal veckor kvar innan pelargonerna kan flytta ut på sommarlov (beroende av var i landet du bor). När det blir dags, tänkt på att vänja dem vid solljuset lite försiktigt. Ställ dem gärna lite skuggigt de första dagarna så undviker du fula brännmärken i bladen. För dem som orkar går det bra att flytta ut plantorna dagtid när det är plusgrader och bära in dem igen till natten om det blir kallt. Särskilt engelska-, ängla, och doftpelargonerna mår bra av att komma ut så fort som möjligt för att börja bilda knoppanlagen. De behöver ju ordentliga temperaturväxlingar för att sätta rikligt med blom.

 

 

På gång

...

Läs mer »

 

 

 

Hej!

Plötsligt är det vinter! Här på Ekerö har vi haft runt 7 minusgrader de senaste nätterna även om temperaturen i växthuset gått upp en bra bit över 20 på dagarna. Tyvärr innebär det att vi inte har kunnat skicka några sticklingar de senaste två veckorna. Vi får verkligen hoppas det vänder snart och det blir vår på riktigt!

 

På gång

Till helgen (29 – 30 mars) har vi öppet i växthuset mellan klockan 10.00 och 15.00.

 

Den 10-13 april är det åter dags för trädgårdsmässa i Älvsjö. Förberedelserna är i full gång!

 

 

Erbjudanden i nätbutiken:

Vi ger 20% rabatt på fröer vid beställning före 5/4. Passa på och så lite ovanligare vilda arter. Våra såråd hittar du här: Såråd

 

Du har väl inte missat den nya pelargonboken? Nu har vi den på både svenska och norska (bokmål) i lager.

 

Vi har fortfarande...

Läs mer »

 

 Hej!

 De sista dagarna har vi haft riktiga vårkänslor! Solen gör att temperaturen i växthuset går upp över 20 grader alldeles utan extra värme. Det känns som om både pelargonerna och vi har behov av lite ljus nu.

På gång Nu är det mycket på gång; om en dryg vecka påbörjar vi säsongens första leveranser och vi öppnar också upp butiken för säsongen. Den 27/2 slår vi upp dörrarna. Vi har öppet onsdag till fredag 10.00 – 15.00 och även lördag/söndag 1-2/3 mellan klockan 10.00 och 15.00 (adress och vägbeskrivning hittar du på hemsidan). Det är väldigt trångt i växthuset så vi hoppas på överseende. Ni är mer än hjärtligt välkomna att se hur vi har det i vårt nygamla växthus. Ett antal av geofyterna har gått upp i blom nu och många knoppar är på gång.

Den 6-9 mars är det dags för årets första trädgårdsmässa i Sollentuna. Vi hoppas att det blir som utlovat, en mässa med hög kvalité och...

Läs mer »

 

 Hej i julstöket!

 Vi har lite svårt att hitta den riktiga julstämningen här i Stockholmsområdet med alla grå, fuktiga dagar. Den sista veckan har det i alla fall varit kallt och klara dagar men de är ju så korta! Man riktigt längtar efter lite snö för att det åtminstone skall bli lite ljusare. När det känns som mörkast är det dock alltid trevligt att gå in i växthuset med alla lampor, även om ljuset blir lite konstigt. Nästa års moderplantor står på tillväxt och vi har full sjå att rensa bort alla knoppar så att plantornas energi kan användas till att växa istället. Självklart klarar vi inte riktigt att ta bort alla blommor så en del får följa med hem och bli snittblommor istället och pigga upp lite i mörkret. Märkligt nog är det också många paulior som blommar hemma på fönsterkarmarna, trots ljusbristen.

 

P. bowkeri

...

Läs mer »


 Skriv ut   

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter