Sök
den 26 november 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
Författare: SuperUser Account Skapad: 2007-12-22 20:19
ERA Gardens nyhetsbrev

 Nyhetsbrev mars 2010

 • Nu öppnar vi för säsongen
 • Recept på såpvatten
 • Trädgårdsmässan i Älvsjö
 • I web-butiken just nu
  • Butiken uppdaterad med vad som finns färdigt för omgående leverans
  • Mer än 100 olika sorters pelargonfröer

Läs mer »

 • Pelargonhelg hos ERA Garden, sista helgen i maj
 • I web-butiken just nu
  • Just nu, 20-30% rabatt på utvalda sticklingar
  • Butiken innehåller just nu 449 olika sorters pelargonsticklingar för omgående leverans
  • ERA After Garden, Trädgårdssalva med pelargondoft

Läs mer »

 • Pelargonvår
 • Pelargonhelg hos ERA Garden
 • I Web-butiken just nu:
  • Ge bort ett badägg i påsk!
  • Änglapaket
  • Stjärnpaket

 

Läs mer »

 • Säkra vårtecken – Trädgårdsmässorna!
 • Att väcka pelargonerna ur sin törnrosasömn!
 • Att klippa eller inte klippa, det är frågan…
 • Att få engelska pelargoner att blomma om…
 • I web-butiken just nu
  • 20% rabatt på alla fröer i web-butiken!
  • Frö- och sticklingsdags: - Paket med krukor och etiketter

Läs mer »

Hej!

Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider! Det börjar märkas på pelargonerna nu att ljuset i alla fall är lite bättre och det har till och med börjat blomma så smått i växthuset. Extraljus i all ära men trots alla våra högtrycksnatriumlampor så är det naturligt ljus de behöver.
 
Många små frösådder har börjat titta upp och snart är det dags för nya krukor med ”riktig” jord. Vi får ofta frågan om vilken jord man skall använda och tyvärr är det vanligtvis så att ju dyrare desto bättre, absolut inga 4-5 för 100:- till krukväxter! Själva använder vi Hasselfors P-jord och till geofyter, som ju vill ha mycket väldränerad jord, blandar vi i en näve eller två med akvariegrus. Hemma använder vi dock ofta ren kogödsel till storvuxna sorter, det är både billigt och bra! Det är dock inget vi rekommenderar för de mer känsliga sorterna som brokbladiga och miniatyrer, för dem blir det lite för mycket av det goda.
 
Katalogen!

Läs mer »

Hej!

Vi hoppas ni alla har haft en riktigt lugn, skön och trevlig jul! Här på mälaröarna har vi haft några minusgrader de senast dagarna och till och men en anings snö, men trädgårdsväxterna skulle nog uppskatta ett lite tjockare lager som skydd mot barfrosten.

 

 

En pelargon, två pelargoner, - en hel massa pelargoner och en del annat

Nu har vi uppdaterat webbutiken med sortimentet för 2009. Även i år finns ett flertal nyheter från våra vänner Marjorie Edwards och Cliff Blackman i Australien. Vi är verkligen glada för möjligheten att sprida deras fantastiska pelargoner även här i Sverige. Pelargoner som börjar med namnet Edwards är framtagna av Marjorie och de med ”förnamnet” Lara är Cliffs. Som kuriosa kan vi berätta att Lara är namnet på den by där Cliff bor.

I butiken hittar du också odlingstillbehör, pelargonfröer, palettbladsfröer och vår egen hudvårdsserie, - ERA After Garden.

Läs mer »

 

Hej!

Nu börjar den hektiska julmånaden och de flesta av oss håller väl på och pyntar lite här och där. Pelargonerna får flytta på sig och ge plats åt härliga julblommor på fönsterbrädan. Lite färg och glitter behövs verkligen så här års! Efter förra veckans vinterväder är det åter grått och trist…

 

 

Läs mer » 

 

 

Hej!

 

Vintern närmar sig med stormsteg men än finns fortfarande hopp om några fina höstdagar. De där med sol och hög klar luft...

 

Vi tänkte pigga upp lite så här i slutet av säsongen med att ge 10:- i rabatt per stickling! Det finns många miniatyrer och några vildarter som vi inte har så ofta samt lite annat smått och gott. Leverans sker måndagen efter att vi mottagit din betalning så om du är lite snabb kan de vara framme hos dig i nästa vecka. Klicka här för att att se en lista med vad vi har och för att beställa. Leveranser sker så länge vädret tillåter och vi har sticklingar kvar.

 

Vi vill passa på och tacka för i år och önska välkommen åter. Vi räknar med att ha nästa års sortiment...

Läs mer »

 

 

Hej!

Vad skönt det är att i alla fall lite värme har kommit tillbaka! Nu är det mycket att göra i trädgården och även på balkonger och terrasser. Det är snart dags att låta de pelargoner som står kvar inne att flytta ut på sommarlov! Nu och fram till midsommar har pelargonerna sin absolut bästa tillväxttid så glöm inte att ge dem lite mat också! Bäst är det att ge näring vid varje vattning men då i lite lägre dos än om du ger dem en gång i veckan. Lättare att komma ihåg varje gång också… Håll utkik efter bladlöss! Bladlössen bekämpas enklast och billigast med såpvatten (se recept nedan).

 

För att få igång sticklingarna ordentligt är det bra att ge dem en extra dos kväve. Nässelvatten är alldeles utmärkt och används helst som bladgödsling eftersom växterna tar upp näringen snabbare via bladen. Spruta inte i stark sol och låt bladen torka ordentligt innan de utsätts för solljuset. (Se recept nedan.) Du kan också vattna ut lösningen om du tycker det är mer praktiskt och givetvis fungerar det lika bra på andra växter.

...

Läs mer »

 

 

Hej!

Vilket härligt väder vi har! Det känns riktigt som sommar i växthuset och det är lätt att luras att ställa ut sina plantor redan nu men fortfarande har vi riktigt kalla nätter här på mälaröarna, faktiskt flera minusgrader de senaste nätterna.

 

Ännu är det ett antal veckor kvar innan pelargonerna kan flytta ut på sommarlov (beroende av var i landet du bor). När det blir dags, tänkt på att vänja dem vid solljuset lite försiktigt. Ställ dem gärna lite skuggigt de första dagarna så undviker du fula brännmärken i bladen. För dem som orkar går det bra att flytta ut plantorna dagtid när det är plusgrader och bära in dem igen till natten om det blir kallt. Särskilt engelska-, ängla, och doftpelargonerna mår bra av att komma ut så fort som möjligt för att börja bilda knoppanlagen. De behöver ju ordentliga temperaturväxlingar för att sätta rikligt med blom.

 

 

På gång

...

Läs mer »


 Skriv ut   

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter